Páginas

dijous, 5 de juliol de 2012

Montjuïc de nit

22.00h Soizu

Iker Ormazábal i Amaia Garrosa transporten la dansa butoh a uns paratges inquietants integrant el moviment en un context sonor que n'intensifica les arestes i converteix la síntesi de tots dos en l'expressió pietosa i també impotent d'una civilització esdevinguda ferralla. Allà on la dansa acostuma a mostrar, a través del cos, la poètica de tot allò possible, el butoh de Soizu exhibeix el revers d'aquesta mateixa poètica; un revers tenebrós, solcat per curtcircuits i remors d'un futur que és ja un present en descomposició.

22.45h Cargo

Nico Roig (Rabbit, Os Meus Shorts, The Crappy Mini Band) i Raül Fernández (Aka Refree) ja fa temps que es coneixen, s'instiguen i col·laboren, ja sigui en enregistraments conjunts o maquinant improvisacions arran de terra. Cargo és una aventura que ja ha tingut nombrosos avatars i que ha conegut diverses identitats, a més d'haver rebut passatgers convidats com Eric Thielemans, Lynn Cassiers i Els Vandeweyer. Per a aquest trajecte, Cargo afegeix detalls propis d'un creuer de luxe: objectes manipulats, cassets, teclats... Tot per compondre un laboratori portàtil d'experimentació improvisativa i ventrilòquia objectual. Pugeu a la coberta i deixeu-vos gronxar.

23.30h Esperit!

Les habilitats alquímiques de Mau Boada ja es van donar a conèixer fa temps en nombroses aventures sonores. Ara és, però, el torn del viatge en solitari: Esperit! dóna ales a un projecte personal en què Boada es transmuta en un imprevisible home-orquestra al comandament d'un univers de ginys i registres musicals que ens conviden a saltar quànticament de l'al·lucinosi psicodèlica al folk delirant passant per trànsits de clarividència tel·lúrica i episodis de malabarisme circense. Tot plegat, d'una absoluta llibertat, tant per a qui la signa com per a qui tingui l'oportunitat de gaudir-ne.

00.15h Adrià Bofarull

Artista resident de Gràcia Territori Sonor aquest 2012, Adrià Bofarull és un dels millors i més prolífics representants de la nova generació de músics que empren el sampler com a element estructural al seu treball. Bolcada en les textures i la improvisació, la major part de la seva producció electrònica ha vist la llum amb el projecte Dargelos, amb el qual ha editat nombrosos discos i autoproduccions, a més de teixir una llarga trajectòria de projectes en directe. En l'actualitat potencia la vessant més improvisativa i exploratòria del seu treball, tant a través del seu nou avatar en solitari (Hydra) com del projecte conjunt amb Joan Saura (Cràter).