Páginas

dimecres, 14 de gener de 2015

Huan & Hydra

De nou ens trobem Huan & Hydra a l'escenari. En aquesta ocasió els nostres universos col·lisionaran a la Seu de Màgia Roja. Improvisació, soroll i electrònica. Us hi esperem!

“Música primitivista inspirada per rituals és creada per Víctor Hurtado, la força creativa de Qa’a, al 2007, amb una variada instrumentació que va des de la viola elèctrica, piano i flauta d’encantador de serps fins a sintes modulars i instruments de creació pròpia, amb quasi totes les altres possibilitats entremig però sense apenes guitarres. Movent-se entre pulsacions sexuals animalístiques, el cervell rèptil, noise-zen, surrealisme, salvagisme lliure i minimalisme, Huan utilitza l’espai de forma inusual, orquestrant-lo amb sons què són quasi visibles i palpables. Lluny de la experimentació freda i buida, la música de Huan és visceral i viva, sugerint quasi un organisme viu, un organisme què a voltes està malalt, moribund o excitat.”
Huan es tracta de l’alter ego de Víctor Hurtado, un multi-instrumentalista i productor, membre destacat de l’escena experimental barcelonesa en la qual participa amb múltiples projectes. Ànima creativa del grup de psicodèlia sorollista Qa’a, amb qui ha girat varies vegades per Europa, i que compta amb Hans Joachim Irmler (Faust), Steve Stapleton (Nurse With Wound) o Julian Cope (Head Heritage) entre els seus recolzadors. Amb el seu projecte de primitivisme industrializant Huan  ha  actuat en varios països, amb concerts destacats com al Centre de Creació Contemporània de Barcelona, Sónar Chicago, Terminal a Oakland o al Museu Etnològic de Barcelona. Amb Huan ha realizat nombroses col·laboracions, girant per Estats Units en un projecte col·laboratiu amb Les Aus i com a col·laborador esporàdic amb Nurse With Wound amb qui ha tocat en directe com a membre en el Primavera Sound 2013. També ha treballat en l’àmit de l’art sonor rebent una mención especial Franco G. Maffina per “composició més original” en el premi internacional d’art sonor Luigui Russolo 2011.
Des de 2012 actúa amb el projecte Jochen Arbeit & Huan amb el guitarrista de Einstürzende Neubaten/Die Haut i des de 2014 ambHydra & Huan amb el samplerista català Adrià Bofarull.
……………………………………………………………………………………….

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada